torsdag 30. juni 2011

Kveldsro ved Skredderudtjern.

Det er deilig å endelig være på ett sted hvor det er helt stille og hvor det ikke er noen andre etter en måned med mye reising til Genova og Rio de Janeiro. I slike store byer er det så mye folk at Lillomarka oppleves som helt folketom og nesten som en villmark. Det var også deilig å gå på noe annet enn asfalt.


onsdag 29. juni 2011

JY4CI Jordan.

Det var også kommet ett QSL-kort fra JY4CI i Jordan. Jeg hadde en SSB-kontakt med han på 20 m den 7 april i år.


CO6LO Cuba.

En hyggelig overraskelse ventet på meg når jeg kom hjem, nemlig et QSL-kort fra CO6LP på Cuba. Jeg hadde en SSB-kontakt med han på 20 m den 11 desember i fjor. Det var hyggelig å endelig å ha en bekreftet kontakt med Cuba.


søndag 26. juni 2011

Solnedgang i Rio de Janeiro.

solnedgang_rio

Solnedgangen i Rio de Janeiro sett fra vinduet på hotellrommet i 13 etasje på Copacabana mot Corvadofjellet.

fredag 24. juni 2011

Corcovado.

DSC_0184 (2)

I dag hadde jeg tenkt meg opp til Kristusstatuen oppe på Corcovadofjellet, dessverre hadde omtrent halvparten av Rio’s 6,6 millioner innbyggere fått samme ideen i dag. Etter å ha kjørt en time i drosje i gangfart oppover veien som går oppover fjellsiden på Corcovadofjellet kom vi endelig frem til ett sted vi kunne snu, drosjesjåføren praiet en brasilianer som kunne engelsk og han oversatte drosjesjåførens spørsmål: “Hva vil du gjøre nå?”
Jeg ba drosjesjåføren ta meg tilbake til hotellet, for de mange tusen menneskene foran meg i køen opp til Kristusstatuen ville bety mange, mange timers venting før det endelig ville bli min tur.

På veien ned igjen tok drosjesjåføren meg til ett annet utsiktspunkt som trolig har like bra utsikt som Kristusstatuen, selv om det ligger litt lavere, men det ligger mye nærmere byen.

DSC_0185

DSC_0186

Jeg slenger også med ett par bilder av Copacabana badet i sol.

DSC_0187

DSC_0188

Copacabana og Ipanema.

DSC01780

I dag benyttet jeg anledning til å gå en tur langs strendene på Copacabana og Ipanema. Bildet ovenfor er fra Copacabana, og bildet nedenfor er fra Ipanema.

DSC01783

DSC01784

Mellom Copacabana og Ipanema er det en liten odde med en høyde man kan gå opp til og se utover havet og hele Ipanema.

DSC01781 (2)

DSC01786

Denne McDonalds sjappa på Copacabana er den minste jeg har sett av sorten. For øyeblikket såg det ut til at den var stengt for sesongen.

DSC01787

Copacabana Palace Hotel er hotellet som med sine mange gjestende Hollywoodstjerner gjorde Copacabana berømt.

søndag 19. juni 2011

Copacabana, Rio de Janeiro.

DSC_0161

i jobben min havner jeg ofte mange rare steder rundt omkring i verden, som oftest havner man gjerne på en eller annen obskur flyplass beliggende på ett eller annet sted man ikke i sine villeste fantasier hadde drømt om, men noen ganger havner man på da også på noen ordentlige drømmesteder, slik som nå, på et hotell på Copacabana i Rio de Janeiro. Her i Rio er det nå midtvinters og temperaturen ligger på omtrent det samme som en god norsk sommerdag, d.v.s. på litt over 20 grader.

DSC_0163

onsdag 15. juni 2011

DXCC - DX Century Club.

I går fikk jeg brev om at min søknad om DXCC var godtatt. I brevet fulgte det også med en DXCC-pin som man kan gå rundt med for å skryte på radioamatørtreff og lignende, he he. Jeg fikk godkjent alle 107 landene som jeg sendte inn i klassen Mixed. Jeg har også kjørt over 100 land på Phone og RTTY, men mangler fremdeles bekreftelse på noen av kontaktene før jeg kan søke om DXCC i disse klassene. Nå håper jeg bare at DXCC-diplomet kommer i løpet av uken.


torsdag 9. juni 2011

I/LA8OKA fra havna i Genova.

DSC_0148

I kveld var jeg en liten tur nede på havna i Genova for å kjøre radio. Jeg gikk helt klart mye bedre ut her nede på havna enn det jeg gjorde fra hotellrommet, for jeg fikk svar med en gang jeg svarte noen som lå og kalte på PSK-31.

DSC_0147

Videoen nedenfor er tatt mens jeg hadde en PSK-31 kontakt med DK6WH på 20 m.

Siden jeg gikk så bra ut herfra havna sendte jeg en melding til noen av kompisene mine hjemme i Norge i håp om å få ett par kontakter hjem til Norge, men dessverre ble PC’en min tom for batteri bare 10 minutter etter at jeg hadde sendt tekstmeldingen, og det var før noen av kompisene mine hadde rukket å gjøre seg klare til å kjøre PSK-31. Vi prøvde å få kontakt på SSB i stedet, men jeg kunne knapt høre LA1DSA i den andre enden, og hverken han eller LA9OSA kunne høre meg. Forholdene mellom Norge og Italia var tydeligvis ikke i vår favør denne kvelden.

onsdag 8. juni 2011

QRV på PSK-31 som I/LA8OKA fra Genova.

I-LA8OKA

I dag klarte jeg omsider å somle meg til å komme meg på lufta som I/LA8OKA her fra Genova. Utstyret jeg bruker er en Yaesu FT-817ND, Elecraft T1 autotuner og ett MicroHAM USB Interface III. Antennen er en heller tvilsomt satt opp Buddistick som stikker ut av vinduet på hotellrommet. Men det virker, det er lite støy å høre og signalene kommer inn sterkt og klart, men jeg regner med at det er begrenset hvor bra jeg går ut med denne antennen og 5 watt, men noen hører meg i hvertfall og jeg har allerede noen få QSO’er i loggen. Bildet ovenfor er tatt mens jeg kjører UR4UDI fra Ukraina på PSK-31 på 20 m.

DSC_0143-1

tirsdag 7. juni 2011

Piaggio P180 Avanti II.

piaggio

Når jeg kom på jobb på flyfabrikken til Piaggio i dag såg jeg at Piaggio hadde fått seg en ny demomodell av Piaggio Avanti II i full størrelse med en spektakulær lakkering med diverse symboler hentet fra matematikk og fysikk, pluss en del symboler jeg ikke vet hvor hører til.

lørdag 4. juni 2011

Strømbalun på windomen på hytta.

currentbalun
I går fikk jeg endelig montert strømbalunen av typen B2KLISO som jeg kjøpte på Hameetingen på windomantennen som henger her oppe på hytta på Beitostølen. I tillegg flyttet jeg windomantennen lengre vekk fra hytta og litt høyere, resultatet er at jeg har fått mye mindre støy, problemene med RF-innslag er helt borte og jeg har fått lavere SWR på alle bånd som windomen går på. Windomen gikk bra tidligere også, og den er ihvertfall ikke blitt noe dårligere nå for jeg kjørte blant annet KP4RV i fra Puerto Rico med antennen på 17 m i går kveld. Jeg kjørte han på PSK-63 med 10 watt fra min ICOM IC-703 med MicroHAM USB Interface III.
Den svarte tapen som er på strømbalunen er vulkaniseringstape for å hindre at koakspluggene skrur seg ut, i tillegg er det selvsagt med på å gjøre pluggene vanntette.

fredag 3. juni 2011

QRV fra Beitostølen.

Nå er jeg QRV fra Beitostølen, det tok litt ekstra tid i dag fordi jeg hadde litt jobbing på antennen som jeg måtte gjøre før jeg gikk på lufta. Først tok jeg ned antennen (en Fritzel FD-4 model 1640) og satte på en strømbalun, så flyttet jeg antennen litt lengre vekk fra hytta og litt høyere. Det ser ut til at jobben lønte seg for nå har jeg ingen problemer med RF-innslag og i tillegg er jeg blitt kvitt støyen jeg har slitt med her oppe! Den første kontakten jeg kjørte etter at jeg hadde koblet antennen på radioen var ZB3R Gibraltar på PSK-31 på 17 m. Det passet meg fint fordi jeg manglet Gibraltar på 17 m PSK-31.


Vangsmjøsi.

Startet fra Gaupne i dag tidlig i nokså greit vær, men på Tindevegen mellom Turtagrø og Årdal var skodda noe ganger så tykk at jeg ikke engang kunne se hele psnseret på bilen klart. Det var nokså uggent å kjøre der og jeg skvatt ordentlig når veibommen plutselig dukket frem i skodda og sperret veien! Heldigvis kjørte jeg ikke mer enn 10 - 15 km/t så det var ikke noe problem å stoppe. Når vi kom nedover mot Årdal lettet været, og når vi begynte å kjøre mot Tyinkrysset ble været bare bedre og bedre jo lenger øst vi kom. På en rasteplass ved Vangsmjøsi stoppet vi og spiste nista vår. Det er der bildet er fra.