mandag 23. januar 2012

Kveldstur i Lillomarka.

Det har vært så fint vær i dag at jeg bare måtte få meg en liten skitur nå i kveld. Startet litt seint, men sånn er det når man må vente til etter at ungene har lagt seg, men som man kan se på bildet er det flotte lysløyper, det går derfor fint å ta seg en skitur også nå om kvelden.


lørdag 14. januar 2012

Skitur til Sinober.

P1140027

I dag gikk jeg en flott skitur opp til Sinober, jeg gikk først opp til Skredderudtjern, så opp til Kjulstjern, og derfra gikk jeg mot Vennervann og mellom Kringletjern og Abbortjern opp til Sinober. På Hjemveien gikk jeg fra Sinober og ned til Sørskogen og Kjulstjern og så hjem via Skredderudtjern.

Jeg begynte relativt seint i dag derfor ble det mørkt før jeg kom til Kringletjern, men det var bare å ta på seg hodelykten og gå videre. Det er en helt spesiel følelse å gå der i skogen alene etter at mørket har senket seg. Jeg så ike ett eneste menneske eller ett eneste lys før jeg kom opp til Sinober. På vei ned fra Sinober til Sørskogen var det litt mer folksomt, og jeg møtte flere andre som også var ute og gikk på ski i mørket. Fra Kjulstjern og hjemover er det lysløype hele veien. Løypa var stort sett fin, men det var veldig isete ved Skredderudtjern.

P1140031

image

Hele turen slik den ser ut på kartet.

torsdag 12. januar 2012

LU2NI Argentina.

Jeg var på gruppemøtet på LA4O Oslogruppen av NRRL i går kveld og plukket med meg en bunke med QSL-kort som var kommet til meg. Ett av kortene var dette QSL-kortet fra LU2NI i Argentina. Når jeg kom hjem fant jeg ut at dette var den første kontakten som jeg hadde med Argentina. Jeg hadde en SSB kontakt med LU2NI på 40 m den 7 juni 2004. Etter 7,5 år fikk jeg altså endelig bekreftet den første kontakten med Argentina.


søndag 8. januar 2012

Årets første skitur.

P1080012_stitch2

I dag kom jeg meg endelig ut på årets første skitur, det er ikke ett øyeblikk for tidlig, det er jo allerede blitt 8 januar.

P1080001_stitch

Først gikk jeg som vanlig opp til Skredderustjern, det er jo nesten vanskelig å unngå å gå fordi der når man skal gå opp i Lillomarka hjemmefra.

P1080006_stitch

Etterpå gikk jeg videre opp til Kjulstjern og så videre forbi Vennervann og opp på Holåsen. Når jeg kom opp på Holåsen fikk jeg øye på månen, den minte meg på at det nå var på tide å komme meg hjem dersom jeg skulle rekke middagen.

P1080022

Hjemturen gikk raskt unna, det var jo nedoverbakke nesten hele veien. Jeg var glad for at jeg brukte fjellski, for det gikk unna nedover det bratteste bakkene. Jeg misunner ikke de som må ned disse bakkene på tynne langrennski, det var mange skispor som gikk rett til skogs som vitnet om at svingene ikke hadde vært like enkle for alle.

image

onsdag 4. januar 2012

ZD8F Ascension Island.

I dag fikk jeg QSL-kort fra ZD8F på Ascension Island, jeg hadde en RTTY kontakt med han på 12 m den 18 november 2011.