mandag 25. mars 2013

På lufta fra Sangefjell.

DSC_1408

I går fikk jeg endelig tid til å sette opp antennene slik at jeg kunne komme meg på lufta denne påsken også. Som vanlig ble det min hjemmelagde portable windomantenne som kom først opp og som fungerer som hovedantenne siden den går på så mange bånd.

DSC_1409

Jeg klarte til og med å få antennen ganske høyt opp, fra ca. 5 m over bakken på det laveste til ca. 8 m over bakken på det høyeste. En høyde jeg er ganske godt fornøyd med siden høyden på trærne ikke er all verdens her på ca. 1000 m.o.h.

DSC_1407

Den lengste Buddipole-masten med påfestet en knaggrekke viste seg å være ett uvurderlig redskap når man skal strekke opp trådantenner i tett fjellbjørk.

DSC_1411

Den andre antennen jeg satte opp i går er en kvartbølge GP-antenne for 20 m. Antennen er svært enkel, den består bare av en 6 m lang fiskestang, litt 1,5 mm^2 ledning og en UHF-kontakt.

(Flere bilder av GP-antennen her.)

DSC_1418

Radioen jeg bruker i år er min Elecraft KX3 og interfacet er mitt trofaste MicroHAM USB Interface III. De første kontaktene er allerede kjørt og begge antennene fungerer utmerket.

Med tid og stunder har jeg også tenkt å sette opp Buddipolen for 15 m, jeg må bare finne ett egnet sted hvor den kan stå først.

Legg inn en kommentar