lørdag 28. juni 2014

MiniVNA og nettbrett.

IMG_20140628_115551

MiniVNA er ett praktisk verktøy for å måle på antenner, koaks og traps med mer, men ofte ønsker man en mer portabel løsning enn en bærbar PC når man skal måle på antenner ute, da kan dette være løsningen.  Rumeneren Dan Toma (YO3GGX) har laget ett program som han kaller for Blue VNA som kan brukes sammen med MiniVNA eller MiniVNA Pro.
Progammet fungerer på Android nettbrett og telefoner og kan lastes ned fra Google Play.
https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.yo3ggx.btvna

Blue VNA kan kobles til MiniVNA ved hjelp av Bluetooth, Wifi eller via en OTG USB kabel. Den siste løsningen bruker jeg og det fungerer veldig bra på min Sony Xperia Z telefon og Samsung Tab 2 nettbrett. Man kalibrerer MiniVNA’en på vanlig måte og så er det bare å sette i gang. Man kan måle SWR, returtap, impedansen og transmisjonstapet akkurat som man kan gjøre når man bruker PC’en, man kan også lagre resultatene for å se på de senere.

miniVNA-0628141214

På skjermbildet ovenfor er Blue VNA satt opp for å finne minimum SWR innenfor det frekvensområdet man har satt opp app’en til å måle, man får også opplysninger om båndbredden hvor SWR er mindre enn 2,1, senterfrekvensen og impedansen.

Ingen kommentarer: