fredag 27. november 2015

Hjemmelaget batteripakke for YAESU FT-817.

Den originale batteripakken til min YAESU FT-817 tok kvelden for en stund siden.
I gårkveld bestemte jeg meg for å bygge en ny batteripakke ut fra noen battericeller som jeg kjøpte på Kjell & Company.

Den originale FNB-85 batteripakken er ganske enkel, den består av 8 seriekoblede 1400 mAH NiMH battericeller og en PTC strømbegrensningsmotstand. Strømbegrensningsmotstanden er koblet mellom celle 4 og 5 og ligger inntil den ene battericellen. Den har til oppgave å begrense strømmen når batteripakken blir varm.

Hos Kjell & Company selger de en batteripakke som består av 4 stk. NiMH-celler på 2100 mAH og  2 slike passer derfor utmerket til å lage en ny batteripakke av. Hver batteripakken koster 199,90 kr og har Art. nr: 32148. Totalt blir prisen på en ny batteripakke til FT-817 da 399,80 kr, dette er litt billigere enn hva Permo forlanger for en ny originalpakke, og i tillegg så har den hjemmelagde batteripakken økt kapasiten med 50% i forhold til originalen.

Med den nye batteripakken blir ladetiden ca. 12 timer når man lader med FT-817. På FT-817 kan man sette ladetiden i meny 11 til 6, 8 og 10 timer, den beste måten å lade på blir da å sette meny 11 til 6 timer, og så kjøre 2 ladesykluser.

Batteripakkene fra Kjell & Company ved siden av den origianle YAESU FNB-85 batteripakken.
 
FNB-85 batteripakken åpnet opp, den hvite klumpen litt til venstre for midten er strømbegrensningsmotstanden.
 
Fra den originale FNB-85 batteripakken tok jeg vare på ledningen med pluggen og strømbegrensningsmotstanden.
 
Slik ble den nye batteripakken seendes ut, ikke fullt så fin som originalen, men like god. Strømbegrensningsmotstanden er plassert i det øverste venstre hjørnet og er fremdels koblet mellom celle 4 og 5. Batteripakken er dekket med isolasjonstape og krympestrømpe for å få den til å holde sammen og for å isolere den slik at den ikke får elektrisk kontakt med chassiset på FT-817 og kortslutter.
 
Den nye batteripakken plassert i min YAESU FT-817.
 
Første test med den nye batteripakken. Alt fungerte som det skulle.

Ingen kommentarer: