søndag 23. september 2007

"Shacken"


Min midlertidige "shack", to stoler og endeplaten fra et spisebord. Fungerer kjempebra. Det er digg å kjøre radio fra hytta på Beitostølen, det er så lite støy her at man hører selv de aller svakeste stasjonene. Et glimrende sted å kjøre radio på.

lørdag 22. september 2007

RF-choke.


Fikk problemer med RF-feedback på Windomen på 20 m, 17 m og 15 m, men det ble hurtig løst med denne RF-choken. Enkelt og greit.

Scandinavian Activity Contest.


Så er alt klart til Scandinavian Activity Contest. Kjører ganske enkelt i år, jeg har kun en Windomantenne og 100 watt fra Kenwood TS-2000X. Antennen henger ca. 9 m over bakken, så jeg er fornøyd med høyden. Så blir det jo spennende da å se hvor mange kontakter jeg klarer å få. Contesten blir uansett noe redusert fordi vi beiset hytta før jeg satte opp antennen, derfor har jeg ikke vært med fra begynnelsen. Men bare jeg får noen kontakter så er det jo moro uansett.

tirsdag 11. september 2007

2 stk. TNC-X.


Her er de to TNC-X TNCene plassert over hverandre. Gøy med en ekstra TNC. Nå har jeg en TNC-X til hvert av innstikkskortene mine, en X-Track APRS tracker og en X-Digi APRS digipeater.

Den defekte minnebrikken.


Her er den defekte minnebrikken som jeg har fjernet fra det ene hovedkortet og erstattet med en ny minnebrikke.

TNC-X nr 2.


Da har jeg bygd meg enda en TNC-X. Endte opp med 2 hovedkort til TNC-X på grunn av en defekt minnebrikke, men den defekte minnebrikken har jeg byttet ut, og da fikk jeg 2 hovedkort. Så da bestilte jeg like godt en ny chassisboks slik at jeg kan få brukt begge kortene.

B737-NG cockpit.


Slik ser cockpiten i en Boeing B737-NG ut.

tirsdag 4. september 2007

LA1FDG sin Field Day på Store Urevatn i Bykle kommune.


Vi var 6 radioamatører og en rekrutt på LA1FDG sin Field Day på Store Urevatn i helga. Vi kjørte WJST på 2 m og 6 m. Vi hadde en 4 elements yagi for 6 m og en 19 elements yagi for 2 m. Yagien for 2 m var plassert oppe i masten min ca. 12 m over bakken, mens yagien for 6 m var plassert oppe i et 5 m langt mastrør. På HF brukte vi en windom (80 m - 10 m) som hang mellom de 3 mastene og en halvbølgedipol for 20 m hengt opp som investert V. Vi brukte Kenwood TS-2000 transceivere både på HF og VHF. Dessverre ble det ikke så mange kontakter på oss fordi vi så oss nødt til å pakke ned på grunn av det forferdelige uværet som kom. Stedet var fullstendig uten mobildekning, heller ikke NRK P1 var det mulig å få inn! Likevel satt vi der oppe på fjellet og surfet på internett ved hjelp av ICE!