søndag 28. oktober 2007

CQ World Wide DX Contest SSB i full gang.


Nå er CQ World Wide DX Contest SSB i full gang. Det har ikke vært så mye spennende å høre, stort sett har det bare vært Øst-Europeiske stasjoner å høre, men i øyeblikket er det en god del stasjoner fra Midt-Østen på 15 m.

lørdag 27. oktober 2007

SGC SG-237 antennetuner.


Et bilde av min lille SGC SG-237 antennetuner. Jeg har koblet den til en Random Wire antenne som jeg har hengende permanent her oppe på hytta ved Ål i Hallingdal.

Antenne for CQ World Wide DX Contest.


Den første antennen som jeg skal bruke i CQ World Wide DX Contest er satt opp. Antennen er en hjemmelaget Windom som går fint på 80 m, 40 m, 20 m, 17 m, 15 m, 12 m og 10 m.

onsdag 24. oktober 2007

PG-5H interfacekabler til KENWOOD TM-V71.


Endelig kom interfacekablene PG-5H til KENWOOD TM-V71. I helgen har jeg brukt kablene til å programmere inn alle minnekanalene jeg vil ha. Jeg har også brukt kablene til å prøve KENWOOD TM-V71 i EchoLink® SYSOP mode. KENWOOD TM-V71 fungerer utmerket som EchoLink® node!

mandag 15. oktober 2007

OpenTracker+.


Den nye OpenTracker+ plassert i boksen sin. Boksen er av solid plast og settes sammen bare ved å klipse den sammen.

Ny OpenTracker+.


Jeg var så fornøyd med min første OpenTracker+ at jeg kjøpte meg enda en. Nå har jeg en OpenTracker+ permanent i bilen i stedet for den TinyTrak3Plus som var der før. Den andre OpenTracker+ skal jeg bruke til portabelt bruk sammen med handapparat. Den gamle TinyTrak3Plus har jeg bygget om slik at jeg kan bruke den sammen med min ICOM IC-E7. På bildet er den nye OpenTracker+ akkurat ferdig satt sammen og loddet.

Innmaten på Tracker2.


Slik ser Tracker2 ut innvendig. Det ser ikke så mye ut, men den har alt som trengs. Mest imponerende er det lille integrerte solid state reléet som tåler hele 20 ampere.

Min Tracker2 er kommet.


Jeg fikk endelig min Tracker2 på fredag. Dette er en snerten liten APRS tracker og digipeater på en gang. Perfekt for mobile og portable digipeaterere! I tillegg kan den settes opp som en enkel TNC.

torsdag 4. oktober 2007

Kenwood TM-V71.


Min nye Kenwood TM-V71 FM Dual Bander. Transceiveren er egentlig ganske liten, men klarer likevel å levere 50 watt både på 2 m og 70 cm. RX er fra 118 MHz til 524 MHz og fra 800 MHz til 1300 MHz. Kenwood TM-V71 er klargjort for EchoLink® og Cross-band repeater. Den har 1000 minner som kan programmeres fra et gratis programerings program som kan lastes med fra Kenwood sine hjemmesider. Og selvsagt en del andre muligheter som jeg ikke gidder å ramse opp her, klikk dere heller inn på http://www.kenwood.eu/products/comm/radio_amateur/fm_mobile/TM-V71E/

Pelican case tilpasset MFJ-269 SWR Analyzer.


Nå har jeg fått meg en Pelican case tilpasset min MFJ-269 SWR analysator. På bildet ligger SWR analysatoren i kofferten sammen med de mest brukte adapterene, en kort koaks og en teleskopantenne. I det hele tatt er dette blitt et ganske praktisk sett.

Adaptersett.


Endelig har jeg fått meg et skikkelig adaptersett. Dette settet med adapterere kan settes sammen til alle mulige kombinasjoner av UHF, SMA, mini-UHF, TNC, BNC og N-connector.

tirsdag 2. oktober 2007

New Jersey.


New Jersey er helt annerledes enn New York, her er det koselige småbyer på løpende bånd. Alt ser ut som de amerikanske småbyene som vi har sett på TV og film.

Grand Central Station.


New York's berømte jernbanestasjon må selvsagt besøkes. Størrelsen på stasjonen er helt utrolig! Man kunne plassert et stort byggefelt med eneboliger på gulvet! Noe å tenke på for bergensere som er trett av regn! Et innendørs byggefelt med kunstig sol!

Times Square.


Times Square om kvelden er noe for seg selv! De store lysende reklamene lyser opp hele plassen slik at det er nesten dagslys der! Fargene og pulsen på gaten er helt utrolig.

mandag 1. oktober 2007

The Waldorf Astoria.


Når man er på ferie i New York, så skal man selvsagt bo standsmessig mener min svigerfar, derfor har han booket oss alle sammen inn på The Waldorf Astoria! Dette er verdens kanskje mest berømte hotell. Alle som er noe av betydning bor her når de er i New York. Trolig er det ingen andre hoteller i verden som har hatt besøk av flere statsledere, konger, dronninger, presidenter og andre fasjonable berømtheter. Hotellet er utrolig flott.

Lobbyen i Empire State Building.


Bildet er fra lobbyen i Empire State Building. Her er det ikke spart på noe, alt ved denne bygningen er ekstragavant!

Empire State Building.


I dag har vi vært i Empire State Building og sett på utsikten over New York fra 86 etasje. Vi besøkte også Ground Zero. Hele plassen er bare et stort tomrom i byen. De jobber fremdeles med å rydde opp der så mange år etter. Vi har også tatt hestedrosje rundt Central Park og vært på Times Sqare.