tirsdag 22. september 2009

Antennedugnad på LA4O.

P9220076

SteppIR beamen på gruppestasjonen til LA4O Oslogruppen har tatt kvelden, derfor var det antennedugnad i kveld for å se om vi kunne klare å løse problemet. Vi fant ikke ut av hva som er problemet, men vi fikk sjekket at koaksen opp til antennen er OK hele veien fra shacken. Vi fikk også sjekket at motorkoblingene oppe på antennen var OK.

P9220075

Her er jeg på vei opp i masten.

P9220080

Her sitter jeg og jobber oppe i masten.

lørdag 12. september 2009

Aurlandsdalen.

P9120023

Var ute og prøvde den nye bilen i dag og kjørte en tur ned Aurlandsdalen. Her er ett par stemningsbilder fra Aurlandsdalen.

P9120022

søndag 6. september 2009

LA1FDG’s Field Day på Haukeliseter.

P9050011_edited

LA1FDG’s Field Day på Haukelifjell er nå overstått. Selv kom jeg litt seint opp til Haukeliseter fordi jeg var så forkjølt på fredag, men på lørdagsmorgen var formen mye bedre. Jeg pakket meg derfor inn i ullundertøy og varme jakker og dro avgårde. Jeg plukket opp LA5TNA Hans Christian i Oslo og satte kursen mot Haukeliseter.

Posisjonen til QTH’er var: 59° 48 min 44 sek nord og 7° 12 min 50 sek øst. Rekrutten Mathias fra Tønsberg hadde ankommet QTH’et ved Haukeliseter først. Like etterpå kom LB9VE Magnus fra Drammen, og så LA3QMA Kai sammen med LA4OMA Frode og XYL Lene fra Bergen. LA1ONA Inge fra Klepp kom også på fredagskvelden. Jeg og LA5TNA Hans Christian møtte LA5PPA Lasse og LA1ONA Inge på Haukeligrend. LA5PPA Lasse kom fra Eiker, og LA1ONA hadde vært nede i lavlandet og handlet mat. Vi kom frem litt etter kl 13. Ved 16 tiden kom LA9URA Dan sammen med 2 harmoniske.

LA1ONA Inge, Mathias og LB9VE Magnus hadde stått på hele lørdagsmorgenen slik at når jeg kom opp på Haukeliseter var det allerede 4 master oppe, og 2 stasjoner var klare til bruk. Den ene masten hadde en beam for 20 m i toppen, mens de andre mastene ble brukt til diverse wireantenner. Jeg og LA5TNA Hans Christian satte opp den ene masten min med en vertikal i toppen, og så heiste vi opp en windomantenne under vertikalen.

P9050004_edited

Den store masten min med en vertikalantenne og en windomantenne i toppen.

Klokken 15 startet Field Day konkuransen, og LA1ONA gikk i gang med å kjøre stasjoner på 80 m.

P9050002_edited

LA1ONA Inge i full gang med å kjøre radio.

P9050006_edited

Beamen til LA1ONA Inge.

En stund senere gikk jeg, LA4OMA Frode og XYL Lene opp til en liten høyde ovenfor QTH og plasserte ut den portable digipeateren min.

DSC00739

Den portable digipeateren utplassert på en høyde like ovenfor QTH’et til LA1FDG.

Fordi det ikke finnes noe APRS dekning på Haukelifjell satte vi også opp vår egen IGATE slik at vi kunne få kontakt med omverdenen på APRS. Vi utvekslet blant annet meldinger med LA5NNA Eivind som for anledningen var hjemme i Korshamn fordi han ikke kunne være med oss i år.

P9050019_edited

LA3QMA Kai venter på at pølsene skal bli varme.

På kvelden ble det som vanlig grilling og sosialt samvær. To-tre pølsepakker fikk bein å gå på og forsvant ned i magene på sultne radioamatører. En litt mindre hyggelig opplevelse var at den ene fakkelen vi hadde med oss rett og slett eksploderte slik at det sprutet stearin utover ett stort område, og traff blant annet bilen til LA4OMA Frode og jakken til LA5TNA Hans Christian. Heldigvis ble ingen skadd, men vi fikk oss en liten støkk.

P9050020_edited

Her er “shacken” min, en IC-706MKIIG med en LDG AT-100Pro antenntuner. Jeg brukte dette og en windomantenne på 40 m under Field Day’en.

Deltakere på LA1FDG’s Field Day i år var:

  • Rekrutt Mathias
  • LA1ONA Inge
  • LA3QMA Kai
  • LA4OMA Frode med XYL Lene
  • LA5PPA Lasse
  • LA5TNA Hans Christian
  • LA8OKA Martin
  • LA9URA Dan med 2 harmoniske og hund
  • LB9VE Magnus

Nå er Field Day’en vel overstått og jeg gleder meg allerede til neste års Field Day. Husk å sette av første helg i september!

torsdag 3. september 2009

Ikke alle QSL-kort er som alle andre.


Ikke alle QSL-kort er som alle andre. Dette QSL-kortet fra IZ2DPX skiller seg i hvert fall ut fra mengden. Får bare håpe at han ikke sender det samme QSL-kortet til amerikanere og muslimer, de er som kjent noe mer pripne enn hva vi er her i Europa. Hi.

EK6TA Armenia.


Nå har jeg fått bekreftet Armenia på 20 m. Jeg kjørte EK6TA på 20 m på kvelden 7 august i år.

tirsdag 1. september 2009

Mer lading.


Det er mye som skal lades, ikke minst alle de småtingene man skal ha med seg på Field Dayen. Her blir multimeteret, ett håndapparat og batteriene til GPSen ladet.

Lading av batterier til Field Dayen.


Endelig er jeg kommet i gang med å lade batteriene jeg skal bruke på Field Dayen i helga. Jeg bruker ett Watt's Up meter for å holde øye med hvordan det går med ladingen. Det er Watt's Up meteret man ser på bildet.