Var innom ELFA og hentet denne lille GPSen i dag. Den er knøttliten! Jeg la den ned i en fyrstikkeske og da var det god plass til å legge noe annet ned i esken også!
Da er endelig min TNC-X ferdig testet og justert og klar til å bli tatt i bruk.
TNC-X ferdig bygget og plassert i boksen sin. Her er alle IC-kretsene og USB modulen også installert.
TNC-X nesten ferdig. Det var et ganske enkelt og greit byggesett. På dette bildet er ikke IC-kretsene og USB modulen installert.
Slik såg min TNC-X ut når den kom. De to modulene øverst er X-Digi Digipeater modulen og X-Track APRS Tracker modulen. Det store printkortet er selve TNC-X.
Da er påsken over for i år. Antennene og masten er tatt ned og jeg holder nå på å pakke ned resten av radioutstyret. På grunn av dårlige forhold ble det ikke så mange QSOer, men jeg har likevel klart å kjøre 3 nye DXCC-land. De tre beste DX i påsken har vært ZS, PY og ZP. Jeg er også fornøyd med å ha kjørt OX, UN og 9K. Nye DXCC-land er ZS, ZP og OX.
Både Windomen og halvbølgedipolen går så det suser. Dessverre har forholdene ikke vært spesielt gode, men når det er forhold så går jeg bra ut. Så langt er ZS6BVQ og ZS6DXB beste DX. Ellers er jeg også godt fornøyd med EA6/DL3QQ siden jeg manglet EA6 på 20 m. Jeg har også laget meg en koaksdipol for 2 m av en koaks med en dårlig plugg. Jeg klippet av den dårlige pluggen, avisolerte og vrengte skjermen over kappen, heiste antennen opp i masten og vips så var jeg QRV på 2 m. Har hatt ett par QSOer over Fagernes-repeateren og jeg gikk tydeligvis fint ut.
Slik ble det seende ut med Windomen på plass i toppen av masten. Nå er jeg QRV på 80 m, 40 m, 20 m, 17 m, 15 m, 12 m og 10 m fra Beitostølen.
Endelig er masten reist! Den er ca 12 m høy og står dønn fast i bakken. I toppen av masten har jeg festet en talje med 2 tau, slik at det er raskt og enkelt å heise opp antenner.
Den hjemmelagde Windomantennen som skal opp i masten. Antennen er ca 42 m lang. Jeg bruker vinder til å vikle antennen opp på for å gjøre det enklere å bruke antennen i felten.
Så er endelig foten på masten kommet på plass, med barduner og det hele. Det eneste som gjenstår nå er å jekke opp masterørene. Masterørene er de rørene som ligger på bakken. Hvert rør er ca 10 cm i diameter og ca 170 cm langt. På bildet er masten allerede nådd opp i en høyde på ca 3 m, men pga av den dype snøen så vises det ikke så godt på bildet.
Det er noen ordentlig solide plugger som følger med masten. Det er ca 60 cm lange og skal brukes til å feste bardunene i. Men først måtte jeg grave grøfter i den dype snøen som bardunene kunne gå i.
Før jeg kunne sette opp masten ble jeg nødt til å grave et hull i snø slik at masten står godt fast i bakken! Hullet ble ca 1.2 m x 1.2 m i firkant og ca 1 m dypt.
Da er alt klart for å sette opp masten. Masten er en gammel portabel mast fra Forsvaret og den blir ca 12 m høy. Sammenpakket er den ca 40 cm x 40 cm x 170 cm. Ved siden av ligger verktøyvesken, den inneholder slegge, barduner og plugger for å feste masten og bardunene.