mandag 21. april 2008

Søndagstur i Lillomarka.

I går var jeg ute og gikk en liten søndagstur i Lillomarka. Det var et kjempeflott vær med steikende sol. Det var fremdeles is og snø på veiene, men inne i skogen var det snøfritt.

Grytetjernet

Det er fremdeles is på Grytetjernet.

Bru

En bro som har sett sine bedre dager.

Karihytta

Denne hytta ble benyttet av motstandsbevegelsen under andre verdenskrig. Hytta ligger godt skjult i terrenget helt oppunder et tre. Blant annet skal hytta ha blitt brukt av MILORG radiostasjonen KARI som hadde forbindelse med den norske stasjonen STURE i Sverige.

Garry

I hytta bodde det nå en amerikaner som het Gary, han hadde bodd i hytta siden januar i år og var velkjent med hyttas historie.

Treet

Her kan man bedre se treet som hytta står under.

Oversiden av hytta

Her kan man se hytta fra oversiden, med døren inn til hytta. Døren er knapt en meter høy, slik at man må bøye seg ordentlig ned når man skal gå inn i hytta.

Inngangspartiet

Inngangspartiet til hytta, med ovnen til høyre.

Interiøret

Slik ser MILORG-hytta ut innvendig, hytta er ikke særlig stor, kun ca. 2,5 m x 2,5 m innvendig, akkurat stor nok til at to mann kan sove der.

Gary løser verdensproblemer

Jeg hadde en lang prat med Gary der vi løste de fleste verdensproblemer og tenkte på hvordan det måtte ha vært å bo i hytta under krigen.

Ingen kommentarer: