torsdag 28. april 2011

Monte Gazzo, Genova.

utsikt1

Etter jobben tok jeg drosje opp til Monte Gazzo, som er ett lite fjell som ligger like over Sestri Ponente. Derfra var det en kjempeflott utsikt over Sestri Ponente og Genova. Oppe på toppen har man i kjent Middelhavstil bygget en kirke, men det var så bratt på alle sider rundt kirken at det var umulig å få tatt ett ordentlig bilde av den. Utsikten fra toppen var fantastisk og man kunne se langt til havs og utover langs strendene i hele Genovabukten.

utsikt2

sti1

Jeg hadde fått ett tips av en av de som jobber hos Piaggio at det gikk en fin tursti ned fra toppen, jeg gikk derfor ned igjen langs den i stedet for å ta drosje ned. Stien var ganske fin og lett å følge, men grusen, eller rettere sagt småsteinen, var enkelte steder nokså løse, jeg ruslet derfor nokså forsiktig nedover i de bratteste partiene.

Etter en stund kom jeg til en rygg mellom to steinbrudd og bestemte med for å sette meg ned der og prøve å kjøre litt radio.

antenne

Fordi trærne ikke var noe særlig høye hengte jeg like godt antennen min mellom de to gjerdene som gikk på hver side av stien. Høyden ble bare 2 m over bakken, så det var ikke helt optimalt for å si det sånn, men jeg kom meg i allefall på lufta. Jeg var klar over at jeg ved å henge antennen på denne måten sperret stien, men siden de fleste mennesker er lavere enn 2 m anså jeg ikke dette for å være noe problem, men der tok jeg feil, for mens jeg var i ferd med å kalle CQ hørte jeg at det raslet i grusen i bakken over meg, jeg snudde meg rundt og fikk se en syklist som kom på stive hjul ned bakken med dødsangst i blikket og klarte akkurat å røske ned antennen i tide før han raste forbi, sannsynligvis uten at han noensinne fikk med seg at han holdt på å havne i antennen min. Jeg hengte antennen opp igjen, men laget nå en hurtigkobling, slik at det nå bare var å dra litt i koaksen så falt antennen ned på bakken i tilfelle det skulle komme flere syklister. Det gjorde det ikke, faktisk kom det ingen andre forbi hele den tiden jeg var der. Med tanke på de bratte kneikene over, var jeg temmelig overrasket over at noen turte å sykle nedover.

ft817-1

Jeg brukte Yaesu FT-817 og kjørte noen kontakter på 20 m, etterpå prøvde jeg meg på 17 m og 15 m, men jeg kom ikke igjennom i pile-up’ene som var der. Det begynte å regne når jeg kjørte radio, men heldigvis ble det ikke mye ut av det, slik at både radioen og loggen overlevde regnet og klærne mine ble tørre så snart sola kom tilbake.

ft817-2

Jeg hadde med meg min Kenwood TH-D72 og kjørte APRS på den, da jeg såg at jeg mottok stasjoner fra Korsika direkte på APRS, prøvde jeg å kalle på 2 m SSB med FT-817, men jeg hørte ikke en eneste stasjon.

sestri

Sestri Ponente med flyplassen i bakgrunnen.

sti2

Etterhvert som jeg kom lengre ned ble vegetasjonen frodigere.

trapp

Til slutt endte stien i en trapp. Trappen var rimelig bratt, mye brattere enn det ser ut på bildet.

tilbakeblikk

Monte Gazzo er toppen man kan se i bakgrunnen, på bildet kan man såvidt skimte kirken oppe på toppen.

Ingen kommentarer: