søndag 11. desember 2011

Vinterens første tur på truger.

PC110058_stitch

Det var kjempeflott vær i dag og på tirsdag kom endelig den første snøen, og med kona og barna borte, var det bare en ting å gjøre, finne frem ryggsekken, trugene, radioen og dra til skogs. Det var litt uvant å gå med truger de første metrene, men jeg kom raskt inn i det igjen etter forrige vinter.

PC110061

Den første pausen tok jeg ved Skredderudtjern, det smakte godt med varm blåbærsuppe fra termosen mens jeg slo av en prat med LA9OSA Frank på radioen. Han hadde sett at jeg var ute og gikk tur på APRS.fi.

PC110062

Etter pausen gikk jeg videre til Kjulstjern, der fant jeg meg en fin plass, hang opp en antenne og fisket frem min FT-817. Det var gode forhold på 10 m, jeg hørte flere DX-stasjoner, men det ble ikke noe DX på meg, det lengste jeg kom var Spania og Hellas.

PC110063

Jeg klarte å få antennen så høyt at jeg ble nødt til å senke den ned igjen for å få tak i koakskabelen, resultatet ble at antennen ble hengende i en slags V-form, noe som forøvrig er gunstig for å få ett lavt SWR. Nå hadde ikke det så mye å si i dag, siden antennen er en halvbølgedipol for 20 m, og jeg brukte den på 10 m.

PC110066_stitch

Det er korte dager nå og den siste rest av solen forsvant fra Kjulstjern mens jeg satt og kjørte radio.

PC110075

Det var ca. 10 minusgrader og etterhvert ble det nokså kaldt å sitte stille og kjøre radio, derfor pakket jeg sammen sakene mine og tok turen opp til Vennervann. Der spiste jeg siste rest av nisten min og gikk så videre over Søndre Langvann og ned til Lilloseter, videre til Dalbekk og så tilbake til Skredderudtjern og hjem. Når jeg kom hjem viste GPS’en at jeg hadde gått 12,7 km. Det er den lengste turen jeg har gått på truger siden jeg kjøpte trugene i februar.

image

Dagens tur slik den fremstår på APRS.fi.

Ingen kommentarer: