Antennekontakten på Elecraft KX3 sitter ganske utsatt til. Siden det er en BNC kontakt og koakskablene ofte har UHF plugger må jeg i tillegg ofte bruke ett BNC/UHF adapter og det gjør at belastningen på antennekontakten er enda mer utsatt.
For å redusere belastningen på antennekontakten har jeg i kveld laget en adapterkabel med en BNC plugg i den ene enden og en UHF hunkontakt i den andre.
Resultatet kan man se på bildene.
tirsdag 12. november 2013
BNC til UHF adapterkabel for Elecraft KX3.
tirsdag 5. november 2013
Ny antenne for 10 m og 6 m.
I dag har jeg hengt opp en ny antenn foir 10 m og 6 m, det er en halvbølgedipol med traps.
På SWR-kurven for frekvensbåndet 25 MHz til 60 MHz kan man tydelig se dippene for 10 m og 6 m.
SWR for 10 m.
SWR for 6 m.
mandag 4. november 2013
ARRL Handbook 2014.
I dag har jeg vært på posten og hentet min utgave av THE ARRL HANDBOOK FOR RADIO COMMUNICATIONS 2014. Dette er en spesiell utgave for å feire 100 års jubileumet til ARRL, blant annet kunne man kjøpe en utgave hvor man kunne få inngravert sitt eget navn og kallesignal.
Jeg har fått serienummer 919 av denne utgaven.
lørdag 2. november 2013
På lufta fra Beitostølen.
Nå i helgen har vi tatt en liten tur til hytta på Beitostølen. Her har jeg en FD-4 windom hengende, slik at det bare var å koble min ELECRAFT K2 på koaksen og så var jeg på lufta. Å ha faste antenner opp på steder man besøker ofte gjør det mye enklere å komme seg på lufta når man er der.
I går kjøpte jeg en 6 m fiskestang på Biltema på Leira som jeg har hengt en kvartbølgevertikal for 20 m på, fiskestangen satte jeg bare ned i et einebærkjær og der står den greit. Antennen går som ett skudd, selv om den er montert på bakken og kun har 4 radialer.
På figuren ovenfor ser man SWR-kurven for 20 m vertikalen.
På figuren ovenfor ser man SWR-kurven for windomantennen. Antennen henger litt i sikk-sakk, derfor er SWR-kurven litt rar sammenlignet med kurven man vanligvis ser på windomantenner, men antennen fungerer likevel helt fint.