fredag 21. mars 2008

MFJ-971 portabel antennetuner

MFJ-971 Portabel Antenna Tuner

Jeg har jo anbefalt MFJ-971 som en enkel og grei antennetuner til så mange, at nå var det jammen på tide at jeg fikk meg en selv også. MFJ-971 er en enkel og grei antennetuner som tuner de fleste antenner, den har i tillegg effektmeter og SWR-meter, siden man kun kan koble inn en antenne om gangen er den ikke så praktisk for faste installasjoner, men for portable installasjoner er den ideèl p.g.a. sin lille størrelse og ikke minst fordi den er så billig. Den har tilkobling for koaks, stigefeeder og enkelt wire antenner, men altså kun en antenne om gangen.

Baksiden av MFJ-971

På bildet ovenfor ser man de forskjellige tilkoblingene på MFJ-971. Den har tilkobling til 12 volt for belysning av effekt/SWR-meteret, tilkobling til sender, tilkobling til balansert stigefeeder, wire og koaks. Fordi MFJ-971 ikke har antennevelger, så er alle antennetilkoblingene koblet til hele tiden, av den grunn kan man kun koble til en antenne om gangen.

MFJ-971 under test, bilde 1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MFJ-971 under test, her blir det kjørt ut 100 watt på 30 m på en windomantenne, en antenne som normalt er svært vanskelig å tune på 30 m. Som man ser klarte MFJ-971 denne testen utmerket, SWR er 1.0 og effekten ut er litt over 100 watt.

Ingen kommentarer: